×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Acord unànime del ple per reclamar a la Generalitat els diners que deu a les Escoles Bressol

El ple aprova per unanimitat iniciar els tràmits per demandar el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, pels incompliments en el finançament de les Escoles Bressol Municipals. D’aquesta manera, ahir al vespre tirava endavant una proposta de resolució presentada pel Partit Popular en aquest sentit. Segons el cap del grup Municipal del PP, Jose Manuel López, la Generalitat deuria a la ciutat uns 3,5 milions d’euros de finançament, dada econòmica que es basa en la quantitat de places d’escola bressol públiques que té la capital del Maresme. El gener de 2015, ICV ja va presentar una declaració institucional en aquest sentit que no va ser aprovada. Tot i la unanimitat dels grups municipals per denunciar la Generalitat, durant el debat a la sessió plenària, les paraules creuades i els retrets van planar sobre la discussió. Ni PP ni ICV van estalviar crítiques a CiU per no haver complert amb un acord de ple de fa tres anys.

En paral·lel el govern del PSC està preparant un informe jurídic que recull les dades sobre els problemes de finançament que han patit aquestes escoles municipals en els darrers anys per presentar-la davant del TSJ. D’aquesta manera Mataró segueix l’exemple de l’Hospitalet o Cornellà, a les quals la justícia a donat la raó. També Pineda de Mar i Sant Cebrià de Vallalta s’han sumat a les reclamacions judicials contra el Departament d’Ensenyament.  El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, explica s’explora els expedients en profunditat per no fer cap pas en fals i poder tenir un resultat favorable en la reclamació.

El govern espera tenir acabat l’informe a finals del mes de gener.