Acord polític per millorar la seguretat als barris

Acord polític per millorar la seguretat als barris

Unitat majoritària dels grups municipals davant la situació d’inseguretat que estan vivint alguns barris de Mataró. Així s’ha visualitzat en la compareixença conjunta que han fet els grups després de la Junta Extraordinària de Portaveus celebrada aquest migdia. Unitat majoritària, però no total, ja que ni la Candidatura d’Unitat Popular, ni Plataforma per Catalunya s’han sumat a la Declaració Institucional que subscriuen la resta de formacions del consistori mataroní. Un document en el que consten deu punts d’acord entre els quals en destaquen: cobrir totes les places vacants existents a dia d’avui a la Policia Local, deu places segons ha especificat l’alcalde durant la compareixença i assolir al màxim grau de presència policial el més aviat possible.

De la mateixa manera, es tornarà a reclamar a la Conselleria d’Interior augmentar els efectius de Mossos d’Esquadra destinats a Mataró. Peticions que faran arribar tant al Director General de la Policia, Jordi Jardí, durant la Junta Local de Seguretat que es celebrarà la setmana vinent, com al conseller d’Interior, Miquel Buch, que el 5 de febrer serà a Mataró per participar al Consell d’Alcaldes de la comarca.

El decàleg que conforma els acords de la Declaració Institucional també destaca per l’abordatge de la inseguretat amb especial atenció a les persones amb més risc de vulnerabilitat amb programes d’intervenció social, educativa i habitacional; refermar el suport dels grups als cossos de seguretat que treballen al territori; contundència contra els fets delictius i la convocatòria extraordinària del Consell de Seguretat de la ciutat.

Acords a què han arribat la majoria dels grups del consistori davant la preocupació de la ciutadania, han dit, pels fets delictius ocorreguts. Un document amb el que l’Ajuntament es compromet a millorar la seguretat, la convivència i la qualitat de vida dels mataronins. A la compareixença davant la premsa han assistit els caps de grup dels set partits signants d’aquesta Declaració Institucional.

 

Informa: C.Salad i M.Rodríguez