Acció reivindicativa d’Òmnium Cultural pels “represaliats” del procés independentista

Diada
Acció reivindicativa d’Òmnium Cultural pels “represaliats” del procés independentista

Òmnium Cultural ha organitzat un acte aquest migdia per visualitzar tots els que, des de l'organització, consideren com a represaliats del procés independentista. L'acte central s'ha fet a Barcelona on s'han situat 2.850 cadires buides que representen catalans que han estat processats judicialment, detinguts, lesionats o encausats durant l'1-O entre d'altres.

Al Maresme, l'acció s'ha portat a terme a les portes de l'Ajuntament de Mataró. Òmnium Cultural a la comarca, ha organitzat un acte amb 30 cadires que, d'acord amb les dades de l'entitat Juristes pels Drets Humans del Maresme, serien considerades represaliats al Maresme en el marc del procés independentista català viscut durant els últims anys. El parlament ha anat a càrrec del President local Carles Estapé que ha firmat que "Aquest 11 de setembre des d'Òmnium volem posar nom a la repressió, reivindicar aquestes 2.850 persones reprimides arreu dels Països Catalans per exercir els seus drets."

D'acord amb la normativa actual per la pandèmia de la Covid-19, una vintena de poblacions catalanes han acollit aquestes instal·lacions simbòliques. Els actes no han estat oberts al públic.

Informa: O.Debat