800 persones condemnen la violència viscuda l'1-0 a tot Catalunya

Vuit-centes persones, segons la Policia Locall, s’han concentrat aquest migdia davant de l’Ajuntament de Mataró per condemnar l’actuació violenta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant les votacions del referèndum de l’1 d’octubre, que han provocat gairebé 900 ferits.

La protesta, convocada per Taula per la Democràcia, ha aplegat veïns de Mataró, sindicats, entitats i polítics de tots els grups municipals. La gran absència ha estat la de l’alcalde, el socialista David Bote, qui a les 12 del migdia es trobava a l’Executiva Nacional del PSC a Barcelona i no ha pogut afegir-se físicament a la protesta. Sí ho ha fet via Twitter, on ha publicat un missatge per condemnar i rebutjar la violència. Amb tot, molts dels assistents a la concentració han tornat a demanar amb força la dimissió de l’alcalde.

Des de Bcn, i com ahir, la meva condemna i rebuig a la violència. pic.twitter.com/cMOWwLv5DW

— David Bote Paz (@DBotePaz) 2 de octubre de 2017

Durant la concentració, s’ha llegit un manifest de Taula per la Democràcia, que ha convocat per aquest dimarts una aturada general a tot Catalunya com a repulsa a la violència. Aquest dilluns, a les 12, ja s’han fet algunes aturades a Mataró, com les que s’han fet  a algunes escoles, entitats bancàries i empreses diverses.