170 sancions a patinets des de la posada en marxa de la nova normativa

La nova normativa sobre la circulació de vehicles de mobilitat personal de la DGT va entrar en vigor el passat 2 de gener

Des que es va posar en funcionament la nova normativa de circulació de vehicles de mobilitat personal, la Policia Local ha interposat un total de 170 sancions a patinets elèctrics per incompliment. La nova normativa va entrar en vigor el passat 2 de gener i l’incompliment d’aquesta es va començar a sancionar a partir del dia 19, després de dues setmanes de feina pedagògica per donar-la a conèixer.

La nova normativa prohibeix que els vehicles de mobilitat personal  circulin per la vorera o per zones de vianants i els obliga a anar pel carril bici o, si no n’hi ha, per la calçada. També prohibeix l’ús de telèfon mòbil i d’auriculars durant la circulació i obliga a portar llums o elements reflectants en cas que se circuli de nit o amb poca visibilitat. Explica el regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, que les modificacions de normativa que impliquen un canvi de conducta no es noten d’un dia per l’altre i que tot i la tasca que fa la policia per assegurar el seu compliment, fa falta temps perquè la gent “canviï la mentalitat”.

Tot allò que comporta un canvi de conducta per part dels usuaris no es nota d’un dia per l’altre. Cap decret pot canviar la forma de conduir de les persones d’un dia per l’altre. L’usuari del patinet elèctric té mentalitat de vianant i fins que no tingui clar que ha d’anar pels carrils bici o bé per la calçada, passarà un temps

Les sancions per incomplir la normativa de circulació dels vehicles de mobilitat personal oscil·len entre els 90 i els 200 euros.

Informa: A.Gual