10 localitats buides en cada espectacle cultural per reclamar l'alliberament dels presos polítics

El Ple Municipal va estar clarament marcat per la reivindicació de l’alliberament del que es consideren presos polítics. Diferents grups municipals van lluir durant tota la sessió plenària unes samarretes blanques en el que es reclamava la llibertat immediata d’aquestes persones. A proposta del grup municipal de CiU Mataró i en relació a aquesta campanya d’alliberament dels empresonats, l’Ajuntament de Mataró va aprovar adherir-se a la campanya “#seientlliure, espai reservat per la democràcia”. Una campanya en la que es reservarà la primera fila dels espectacles culturals com a gest, diuen, de reclamació de la llibertat dels presos polítics catalans i les seves famílies. La proposta demana també que les 10 localitats que no es posaran a la venda s’hi col·loqui un rètol amb el nom de les persones que són a la presó.

Des del govern socialista van criticar la pèrdua de localitats que es posarien a la venda amb la iniciativa dels convergents i van proposar reservar tant sols una butaca per espectacle en el que s’hi podria col·locar, tal i com explicava la mateixa regidora de cultura, Núria Moreno, una llaçada de color groc.

La proposta va tenir el recolzament d’ERC-MES i la CUP i l’abstenció del govern, Volem Mataró i ICV-EUiA. Aquestes dues últimes formacions van ser llargament criticades pels partits sobiranistes per la seva abstenció en aquest punt. Una crítica que feien els companys que vestien les samarretes blanques que els titllaven d’”incoherents” amb la seva vestimenta i el seu vot.

Informa: M.Gómez / M.Castilla / C.Mora