“Poder tornar a celebrar Sant Jordi al carrer és molt esperançador”

Ho ha assegurat l’alcalde de Mataró, David Bote, a l’especial Sant Jordi del Mirador. També han participat del programa el regidor de Cultura, Xesco Gomar, i la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno

“Poder tornar a celebrar Sant Jordi al carrer és molt esperançador”

Recuperar la celebració de Sant Jordi al carrer és un avenç esperançador, segons ha explicat l'alcalde de Mataró David Bote, durant l’especial Sant Jordi del Mirador. Segons Bote, l’Ajuntament està intentant a poc a poc que es vagi recuperant la normalitat cultural de la ciutat. Exemples d’això, diu, poden ser el campament reial fet per Nadal, el Carnestoltes o ara amb Sant Jordi. Unes celebracions que encara queden lluny de com eren abans de la pandèmia, però que només pel fet de poder-les tornar a fer al carrer, segons l’alcalde, significa un avenç respecte a com era la situació ara fa un any.

Pensava en com estàvem l’any passat tots tancats a casa i el fet de poder-nos apropar a la celebració al carrer d’una diada tan important com és Sant Jordi significa aquest any d’avenç i per mi és molt esperançador que haguem superat aquest any. I encara que no sigui com ens agradaria, que puguem celebrar Sant Jordi amb llibres, amb roses i amb la gent que estimem.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el regidor de Cultura, Xesco Gomar, que ha assegurat en l’especial de Sant Jordi que aquesta Diada “és un dia molt important per la ciutat”. Segons Gomar, la ciutadania necessita poder sortir al carrer i celebrar dies com els d’avui. Una Diada de Sant Jordi que el regidor de Cultura explica que s’està celebrant amb totes les mesures de seguretat possibles. Veient com s’està portant a terme la jornada d’avui, Gomar creu que s’està arribant “al principi del fi d’aquesta situació”.

La gent necessita tornar al carrer i fer-ho, evidentment, amb les mesures de seguretat que ens obliga la pandèmia. Els mataronins i mataronines hem après a fer-ho. Ho estem fent i avui és un dia molt important per la ciutat. Sempre l’és, però avui és molt important per la ciutat. Jo avui visualitzo des del respecte de la gent amb la separació i amb com circula per La Riera, però visualitzo el principi del fi d’aquesta situació.

I és que de fet, els carrers de la ciutat, sobretot al centre, s’han omplert de gent durant tot el dia. Amb un sol que ha acompanyat, el moviment de persones ha estat constant tant a les floristeries com a la plaça Santa Anna on hi ha instal·lada la Fira del Llibre. Explica la regidora de promoció de ciutat, Núria moreno, que tornar a la plaça Santa Anna, va ser una de les principals reclamacions dels llibreters quan va sorgir la possibilitat d’instal·lar paradetes al carrer durant la Diada de Sant Jordi.

Ho vam estar parlant amb els llibreters. Tot i que teníem la possibilitat de trobar altres ubicacions que no fos la plaça Santa Anna, des d’un inici ells van mantenir la seva voluntat de fer-ho a la plaça Santa Anna. I la veritat és que ens acompanya un dia espectacular de sol i la gent amb moltes ganes de Sant Jordi.

Durant tota la jornada l’alcalde i diferents regidors del consistori s’han deixat veure pels diferents espais de la ciutat participant activament de la Diada. 

 

Informa: S.Ruiz/ A.Gual