“La qüestió dels ‘menes’ és el primer tema que treballarem des del Consell”

“La qüestió dels ‘menes’ és el primer tema que treballarem des del Consell”

El nou president del Consell Comarcal de Maresme, el republicà Damià del Clot ha visitat aquest matí els estudis de Mataró Audiovisual, on ha explicat les principals prioritats pel mandat que ara comença. Ha afirmat, que una de les primeres temàtiques que tractarà aquest nou govern és el dels Menors Estrangers No Acompanyats, coneguts com a MENES. Una realitat que està generant problemes a diferents localitats de la comarca. És el cas de Canet, on un d'aquests menors va ser acusat d'agressió sexual, o el Masnou on va haver-hi un intent d'agressió que va desencadenar en una concentració popular de rebuig i un posterior atac per part d'un grup de persones al centre on viuen aquests menors. Una problemàtica que també esquitxa altres localitats del Maresme com Dosrius o Mataró i que des del consell comarcal tenen pensat parar-hi especial atenció. De fet, el portaveu del partit socialista, durant el ple de constitució del Consell ja va avançar que es demanaria un consell d'alcaldes monogràfics sobre aquest tema, una petició, que ha explicat el president de l'ens Damià del Clot, ja s'ha rebut formalment i, molt probablement, es farà el mes de setembre.

La realitat dels MENAS és un tema que la Generalitat ha posat recentment al damunt la taula, després d'haver presentat fa escassos dies, davant una setantena d'alcaldes catalans que es destinaran 14,5 milions d'euros al pla de suport dels municipis que acullen centres de joves que emigren sols.

La configuració del nou govern

El pròxim 30 de juliol es farà públic el nou cartipàs de l'ens. Una configuració que quedarà definida amb 3 vicepresidències i 5 conselleries delegades i en la que ERC, afirma del Clot, no ha volgut imposar la seva superioritat en nombre de consellers respecte Junts per Catalunya, sinó que s'ha optat per buscar l'equitat.

Durant l'entrevista del Clot ha posat al damunt la taula altres temes de comarca que seran prioritaris com la mobilitat, la seguretat, l'economia i l'ocupació.

Informa: A.Gual