“Es presumeix que l’onada de robatoris a escoles és fruit d’un grup delictiu especialitzat”

“Es presumeix que l’onada de robatoris a escoles és fruit d’un grup delictiu especialitzat”

El govern mostra la seva preocupació pels robatoris que han patit diversos centres educatius de la ciutat de forma consecutiva i afirma que a l'espera dels resultatsde la investigació que està portant a terme el cos dels Mossos d'Esquadra, es presumeix que són fruit de l'actuació d'un grup delictiu que s'ha especialitzat en aquest tipus de robatoris aprofitant la menor presència de persones en els centres durant les vacances de Nadal. En aquest sentit s'està analitzant de forma específica cada intrusió en un treball conjunt amb Mossos, Policia Local, empresa d'alarmes, direcció dels centres i AMPAs. Així ho va afirmar la regidora de seguretat pública Anna Villarreal en la sessió plenària d'ahir, en resposta a les preguntes que havien efectuat els grups municipals de Ciutadans i ERC-MES. Villarreal també va explicar que pel que fa a mesures preventives s'estan fent auditories de seguretat individualitzades, revisant els protocols de seguretat o treballant per intensificar la vigilància policial i l'actuació de seguretat privada, entre d'altres. La previsió, un cop fetes efectives totes aquestes mesures és crear una comissió especifica per fer-ne el seguiment.

Una resposta que no va convèncer a l'oposició. ERC-MES va demanar s'aboquin més recursos a la problemàtica i va avisar que des de la formació seguiran atentament els compromisos presos, exigiran el seu compliment i vetllaran perquè l'aposta en seguretat no sigui en detriment d'altres partides destinades a l'educació.

Per la seva banda, Ciutadans va afirmar que el govern ja havia anunciat aquestes mesures a l'estiu després de l'onada de robatoris que va afectar sobretot a l'escola Camí del Cros i pel que semblava no s'havien tirat endavant. El seu regidor, José Antonio Molero va reconèixer que no entenen que no es plantegi l'opció de poder recuperar el material sostret i suggereixen que a partir d'ara als portàtils de les escoles se'ls hi instal•li algun tipus de programa que permetí fer-ne el seguiment de la seva ubicació.

Prèviament pares, mares i alumnes d'algunes de les escoles afectades es van manifestar davant l'ajuntament per exigir solucions i així evitar que es tornin a produir nous episodis de robatoris. Van fer-se sentir repicant cassoles a l'inici des de les 6 i fins a l'inici del ple, i seguidament algunes d'aquestes famílies van pujar fins a la sala de plens per seguir la sessió.

Informa: A.Gual

Tags: