“Els ajuntaments no hem trobat el suport de la Generalitat davant els casos d’ocupacions il•legals”

ocupacions

L’alcalde Mataró afirma que el govern local s’ha trobat sol alhora de fer front a situacions d’ocupacions conflictives com la de l’edifici del carrer Jaume I, al barri de Cerdanyola, que en el seu moment va representar l’edifici més gran ocupat de tot Catalunya. Així ho va afirmar durant una roda de premsa feta pel Partit dels Socialistes de Catalunya aquest cap de setmana, en què es va donar a conèixer el text de la Declaració Institucional que el partit presentarà a tots els ajuntaments catalans on hi te representació. Explica que moltes vegades els ajuntaments es troben lligats de peus i mans per fer front a aquest tipus de problemes i que quan han interpel·lat al govern de la Generalitat i al seu president Quim Torra per demanar actuacions en a la problemàtica no han obtingut resposta.

Durant la seva intervenció l’alcalde també va afirmar que fan falta criteris clars, una acció policial ben coordinada, acció contra les màfies i grups criminals i una reforma legal que permeti una lluita més eficaç contra les ocupacions. Entre l’any 2015 i 2019 les ocupacions han crescut en un 70% a Catalunya, dada que il·lustra la problemàtica i la creixent preocupació que s’ha generat al seu voltant. A la roda de premsa dels socialistes també hi van intervenir el secretari de Política Municipal i primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la secretària de Justícia, Habitatge i Funció Pública i diputada al parlament, Rosa Maria Ibarra i l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret.

Junts per Mataró ja ha reaccionat a la roda de premsa, que ha qualificat de “lamentable atac oportunista i demagògic del PSC al govern de la Generalitat”. Afirmen que tant l’alcalde de la ciutat com el PSC saben que els canvis principalment han de venir de modificacions legislatives i de noves directives i protocols judicials i de la fiscalia, i que en aquest sentit ja s’estan començant a produir moviments. Finalment el comunicat també lamenta que “l’alcalde Bote faci utilització d’una greu problemàtica que pateix la nostra ciutat per fer política en l’àmbit nacional.”

Informa: A.Gual