“Cal fer força plegats perquè Endesa retiri les seves amenaces”

Contundent es va mostrar aquest dimecres l'alcalde David Bote després de la reunió mantinguda amb els alcaldes dels 148 municipis de la demarcació de Barcelona, en relació a la petició d'Endesa de cofinançar el deute que les famílies vulnerables tenen amb la companyia. Bote, va reafirmar-se en la necessitat de fer front comú i no efectuar, per ara, el pagament, tal com va expressar la presidenta de la Diputació de Barcelona Núria Marín. L'alcalde mataroní però va anar un pas més enllà i va titllar la petició d'Endesa "d'amenaça". De fet, en la seva missiva, l'empresa afirma que si no es troba una solució al pagament del deute abans de l'1 d'octubre, es procedirà a la suspensió del subministrament.

Segons Bote l'empresa hauria de treure la pressió de sobre els ajuntaments i negociar i signar un conveni amb la Generalitat per desenvolupar la llei de la pobresa energètica aprovada l'any 2015. En aquest sentit i reafirmant-se en el que va dir Marín, va afirmar que els ajuntaments han de treballar perquè aquesta entesa entre les dues parts sigui possible. Les dades publicades per Endesa indiquen que la ciutat tindria avui dia un deute amb l'empresa de més de 363.000 euros, situant-se com la 8a de tot Catalunya. Un "suposat deute" afirma l'alcalde, que a Mataró implica a més de 400 famílies.

En l'àmbit català aquest deute en relació a la pobresa energètica és de 21 milions d'euros, 15 dels quals correspondrien a famílies de la demarcació de Barcelona.

Informa: A.Gual