Últim adéu al mataroní Antoni Subirà, cofundador de CDC

El mataroní Antoni Subirà ha estat enterrat aquest matí a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol a Premià de Mar, enmig d’una cerimònia multitudinària. Entre els assistents a la missa d’aquest matí hi destaquen Els ex presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i Irene Rigau o la coordinadora general del PDCAT Marta Pascal, qui ha tingut paraules de record per a Subirà. A l’homenatge també hi havia representats del PDCAT mataroní i del grup municipal, així com l’ex alcalde de Premià de Mar Miquel Buch o l’alcalde actual Miguel Ángel Méndez.

Subirà va ser un dels fundadors de CDC i l’any 1980 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya amb la coalició de Convergència i Unió (CiU) en les primeres eleccions autonòmiques. L’any 1989 va ser nomenat Conseller d’Indústria i Energia i ho seria fins l’any 2002 quan la cartera havia passat a anomenar-se Departament d’Indústria, Comerç i Turisme.

Durant el dia d’ahir el tanatori de Mataró va acollir la capella ardent d’aquest mataroní mort diumenge a l'edat de 77 anys.

 

Informa: P.Andreu/ A.Gual/ M. Rodríguez