Òmnium i l'ANC valoren el "civisme" dels mataronins en el referèndum

Gent esperant a l'escola Santa Anna, habilitada com a col·legi electoral.

Les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana (ANC) han valorat de manera "molt positiva" la jornada de l'1 d'octubre a Mataró. Però més que el resultat del referèndum, amb un 90% a favor del SÍ, el que valoren els portaveus d’ambdues entitats és la resposta de la gent, que va esperar-se per votar a la dotzena de col·legis electorals de Mataró durant hores, malgrat la pluja, els problemes informàtics i els rumors de l’arribada de la policia espanyola a requisar les urnes com estava passant ja a d’altres poblacions veïnes del Maresme.

Precisament, l’actuació policial d’aquest diumenge és un dels factors que haurien motivat la participació en el referèndum de moltes persones que un principi no tenien previst votar, segons les entitats. Ho explicaven en una entrevista aquest dilluns al programa ‘El Mirador’, el president d’Òmniun Cultural a Mataró, Carles Estapé, i el membre de la coordinadora de l’ANC a Mataró, Eduard Huertos.

Ambdues entitats valoren també que el referèndum s’hagi pogut organitzar a Mataró gràcies a la col·laboració i coordinació de moltes forces polítiques i cíviques de la ciutat. Però també la convivència viscuda als col·legis electorals, on hi havia gent d'ideologies polítiques diverses i de totes les edats. Els presidents tant d’Òmnium com de l’ANC consideren que si abans de l’1 d’octubre començava a haver gent jove que els feia costat, després del que va passar ahir a tot Catalunya, es veuran amb més forces per tirar endavant gràcies al suport del jovent.

 

Informa: B. Doñate.

Fotografia: M. Gómez.