Òmnium i l’Assemblea tornen a mobilitzar Mataró a favor dels polítics presos

Òmnium Cultural i l'Assemblea van convocar una nova manifestació a favor de l'alliberament dels polítics presos i el retorn dels exiliats el dia en què Jordi Cuixart, president d'Òmnium, i Jordi Sánchez, ex president de l'Assemblea, complien 23 mesos en presó preventiva. El lloc de la concentració va ser davant de l'Ajuntament i va aplegar al voltant d'unes 150 persones. Així resumia Carles Estapé, president d’Òmnium de Mataró, la situació actual del president de la seva entitat.

La manifestació va estar protagonitzada per diferents parlaments, entre ells, el del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró que van comparar la repressió que es va viure a l'època franquista amb la que viuen els líders independentistes actualment. A més, es van entonar diferents cançons tradicionals catalanes com ara el Cant dels Ocells o els Segadors. A l'espera que arribi el proper mes d’octubre una sentència condemnatòria per part del Tribunal Suprem, des de les entitats socials ja es treballa per organitzar noves mobilitzacions.

Òmnium i l'Assemblea van aprofitar l'acte per recordar els esdeveniments que ja estan confirmats per les properes setmanes. Un d'ells és la visita de Jaume-Alfonso Cuevillas al Foment Mataroní el dia 26 de setembre i l’altre, la commemoració del referèndum de l'1 d'octubre.

 

Informa: L.Sanmiquel / M.Torres / J.Puyo