Pla de xoc multimilionari de l’Estat contra la crisi

coronavirus

El President del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprovat un Decret Llei per fer front, des del sector públic, a la crisi del coronavirus. L’estat realitzarà un pla de xoc de 200 mil milions d’euros repartits en diversos àmbits com les famílies vulnerables, els treballadors i les empreses, a més de la investigació. D’aquest total, 117 mil milions d’euros vindran directament de fons públics mentre que la resta serà cobert per el sector privat.

Segons Sánchez, es tracta del decret llei “més important de la història democràtica d'Espanya”.

Pel que fa a la protecció de les famílies més afectades per la crisi, s'ha aprovat una moratòria hipotecària per a les famílies més afectades. També ha ha anunciat que no es farà cap desnonament durant tot aquest procés. El decret també inclou la prohibició del tall de subministraments com la llum, l'aigua, el gas i també les telecomunicacions a col·lectius vulnerables.

El President Sánchez també ha parlat de mesures pels treballadors. A més de fomentar el teletreball, aquests podran adaptar o reduir la seva jornada laboral per poder fer una bona conciliació. Sánchez també ha anunciat que tots els afectats per un ERTO cobraran la prestació d’atur.

També es facilita el crèdit bancari ràpid per a les empreses afectades empreses. Pel que fa a la investigació científica, Sánchez ha anunciat una partida concreta de 30 milions d’euros per al coneixement del Covid-19.

Informa: O.Debat