Mataró congela el preu de les escoles bressol municipals

L’Ajuntament de Mataró congelarà els preus públics de les escoles bressol municipals pel curs 2020-2021. Tal i com ha explicat el regidor d’Administració Ciutadana i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, el curs vinent els centres mantenen la mateixa oferta, tant pel que fa la durada de les jornades i els serveis complementaris com menjador, permanències i serveis de vacances. Els únics canvis són un increment del preu de l’espai infants i família. Ara amb el nou preu es paguen 10 € al mes i hi ha una reducció de preu per als usuaris del servei de Benestar Social.

El govern ha pres la decisió de congelar el preu de les escoles bressol municipals ja que consideren que es tracta d’un servei essencial i necessari per a la conciliació familiar. Una congelació que s’ha aprovat en l’últim ple ordinari, corresponent al mes de juny.

Amb tot, encara no sé sap quin esforç econòmic haurà de fer l’Ajuntament en assumir la congelació ja que, per la situació d’incertesa generada per la pandèmia del coronavirus, ara per ara no es pot fer una estimació del nombre d’infants que es matricularan pel proper curs. Com a referència, aquest curs que ara acaba ha comptat amb 812 infants matriculats i el cost per alumne ha estat d’uns 5.600 euros. Tot això equival a una quantitat aproximada als 4,5 milions euros, dels quals l’Ajuntament en paga la meitat. 

Segons, Jerez, en línies generals també es mantindran amb el mateix preu altres cursos educatius de formació reglada que tenen una funció més social o professional.

A més, aquest any, segons explica el regidor Juan Carlos Jerez, a nivell econòmic l’Ajuntament no sap si la Generalitat es tornarà a fer càrrec d’un terç del cost de cada plaça d’escola bressol municipal. Una aportació que la Generalitat va deixar de fer el 2011 i que, teòricament, reprendria de cara al curs vinent. Durant aquests últims cursos, la Diputació de Barcelona ha donat suport econòmic als ajuntaments per cobrir aquesta partida. 

En concret durant el curs 2019-2020 aquest cost s’ha repartit entre l'Ajuntament (49,1 %), les famílies usuàries (35,7 %) i altres administracions (15,1 %).

 

Informa: O.Debat