Mataró Audiovisual acosta els principals actes del calendari mataroní

S’emet l’entrega del Premi Iluro, dijous la Nit de l’Emprenedoria i divendres la Nit de la Solidaritat

Mataró Audiovisual treballa per acostar als mataronins les cites d’aquesta època de l’any. A causa de les restriccions per evitar l’expansió del coronavirus, molts dels actes previstos s’han d’adaptar i per això des del mitjà de comunicació públic s’ha treballat per arribar a totes les llars ja sigui a través de Mataró Televisió, Mataró Ràdio o en línia, a les xarxes socials i al web de Mataró Audiovisual.

La primera cita és aquest dimarts al vespre, quan es farà entrega del Premi Iluro. Mantenint l’essència de l’acte anual que es fa a l’Ateneu de la Fundació Iluro, els estudis de Mataró Audiovisual es transformen per acollir el lliurament de l’edició 2020 que es farà en directe amb la secretària del jurat, Roser Salicrú. La resta d’integrants de la taula presidencial hi intervindran de forma virtual, entre ells el nou president del jurat, Joaquim Nadal. Tot plegat en un acte que tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre.

De cara a dijous arriba la Nit de l’Emprenedoria en què s’entreguen els Premis Creàtic en un any especial, ja que coincideix amb els 10 anys del Tecnocampus i els 20 anys dels propis Premis Creàtic. Des del Foyer del Tecnocampus, s’emetrà la cerimònia sense públic però amb el mateix esperit emprenedor. L’acte estarà presentat per Elisenda Pineda i es podrà veure a partir de les set del vespre.

La Nit de la Solidaritat tindrà lloc divendres. Des del plató de Mataró Audiovisual i emmarcada en els 25 anys de la guerra de Bòsnia, la Nit de la Solidaritat es podrà seguir a partir de les nou del vespre en un acte que comptarà amb un debat moderat per Joan Salicrú i l’emissió del reportatge “Fa 25 anys de Mataró per Bòsnia” de la productora Clack. L’endemà, dissabte, a les 10 de la nit, La Xarxa emetrà a través de les televisions locals de Catalunya el llargmetratge documental “Lúltima cinta des de Bòsnia”, dirigit pel mataroní Joan Salicrú.

I el cap de setmana també es pot optar per la cultura. I és que arriben dues noves edicions dels concerts de la Setmana de Música Antiga. Dissabte és el torn del Cor Ciutat de Mataró i diumenge del Trio Barroc del Cafè. Dues cites que també podran seguir a través de Mataró Audiovisual. En les properes setmanes s’oferiran més actes, entre ells la Festa del Voluntariat, la Nit de l’Esport o el festival de Nadal de la Casa d’Andalusia.

A més, Mataró Audiovisual ha elaborat els vídeos per la celebració dels 10 anys del Museu d’Art Contemporani a la Nau Gaudí amb la col·lecció Bassat i els de l’Open 48 Hores Puig i Cadafalch.

Informa: M.Gómez / C.Salad / P.Andreu