Més de 5.000 persones caminaran pel càncer de mama diumenge

Més de 5.000 persones seran diumenge, 22 d'octubre, a la desena Caminada pel Càncer de Mama per fer un dels dos recorreguts previstos. Són un més llarg de set quilòmetres i un més curt de quatre. Una caminada que serveix per donar visibilitat a l'entitat i alçar la veu en la lluita contra aquesta malaltia que afectarà a una de cada vuit dones al llarg de la seva vida. Explica Montse Chiva, presidenta de Maresme Oncològic que els diners recaptats serviran per poder mantenir els serveis que donen als usuaris. Activitats que van des de la marxa nòrdica, el reiki o el drenatge limfàtic. Després de deu anys organitzant aquesta cita amb la solidaritat, Maresme Oncològic espera arribar assolir els objectius que s'han marcat aquest 2017 i arribar als 6.000 participants. 

Mantenir un estil de vida saludable, una bona alimentació, fer exercici i evitar el tabac i l'alcohol són mesures que es poden posar en pràctica per que poden ajudar a prevenir la malaltia. En els últims anys, el càncer de mama ha experimentat un augment de casos diagnosticats. Això sí, apunta l'oncòloga de l'hospital de Mataró, Susana Martínez, tot i que hi ha més casos, la mortalitat s'ha reduit molt. De fet, les dades apunten que sobreviuen en un 90% dels casos. 

Aquest dijous 19 d'octubre es commemorava el Dia Mundial del Càncer de Mama, una malaltia que afecta a les dones i que podran desenvolupar una de cada vuit al llarg de la seva vida.