Més d’un centenar de persones reclamen la posada en llibertat d’Oriol Junqueras

Concentració davant l’Ajuntament arran de les dues resolucions judicials que s’han fet públiques aquest dijous. D’una banda el Tribunal Europeu, s’ha referit a la immunitat de Junqueras, al·legant que mentre es trobava en situació de presó provisional hauria d’haver pogut recollir l’acta d’eurodiputat. De l’altra, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat també que el president de la Generalitat Quim Torra quedarà inhabilitat durant 1 any i mig per desobeir i no haver retirat els llaços grocs que hi havia al balcó de la Generalitat. Després de fer-se públiques aquestes dues resolucions, s’ha convocat una concentració a les 7 de la tarda davant de la l’Ajuntament on hi ha acudit més d’un centenar de persones. El president d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, ha exigit la nul·litat del judici i la llibertat d’Oriol Junqueras. La mateixa font creu que ara no pot parar la lluita contra la repressió.

Per aquest divendres també s’ha organitzat una marxa de torxes organitzada per la plataforma en suport a Francesc Colomines, que va estar detingut durant 20 dies per desordres públics. Una convocatòria que tindrà lloc a les set de la tarda davant de l’estació de Renfe i que pretén donar suport als polítics empresonats.

Per la seva part, el grup municipal d’Esquerra Republicana – MES ha anunciat que presentarà una declaració Institucional per exigir la nul·litat de la sentència i la llibertat del president del partit, Oriol Junqueras.

Informa: L.Sanmiquel / O.Debat / M.Gómez