L'oci nocturn considera "un pedaç mal posat" el nou horari de les terrasses

El sector considera necessari reobrir completament, amb les mesures sanitàries necessàries, per poder recuperar econòmicament els negocis i evitar 'botellons'

Fotografia: Mataró Audiovisual

L'obertura de les terrasses de les discoteques fins a les 3 és "un pedaç mal posat". Així ho ha assegurat el representant de l'oci nocturn del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme Sergi Vallbona. La mesura anunciada per la Generalitat, que ha d'entrar en vigor aquest dijous, beneficia a aquells locals que tenen terrassa, però encara manté tancades aquelles que només tenen interiors i que en 19 mesos només han pogut obrir durant dues setmanes. En el cas de Mataró, segons Vallbona, menys de la meitat de les sales d'oci nocturn tenen terrassa. Concretament ho xifra entre el 15 i el 20% dels negocis. A Catalunya les discoteques amb terrassa suposen un 5% del total.

Aquests locals sí que notaran una lleugera millora d'ingressos, però Vallbona creu que aquesta no és la solució i alerta que si no es permet la reobertura total, amb les mesures sanitàries necessàries, hi ha locals que hauran de tancar les portes definitivament. De fet, el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme calcula que el 25% de les discoteques i bars musicals del Pla d'en Boet estan en traspàs per la crisi econòmica que ha generat el tancament.

Miracle, beneficiats per l’ampliació d’horari

Una de les discoteques que notarà els beneficis d'aquesta ampliació de l'horari és Miracle i el bar musical que tenen en propietat, Mardé. El responsable de sala de Miracle, Sergi Ventura, explica que aquestes dues hores i mitja de més seran una "bombolla extra d'oxigen" perquè podran augmentar la facturació. Les restriccions actuals només els permeten tenir la terrassa oberta amb la gent asseguda.

A hores d'ara també estan pendents de la implantació del passaport Covid per entrar a les discoteques. Asseguren que fins que la Generalitat no permeti ballar en interiors no obriran la sala.

Reobertura total per evitar ‘botellons’

Segons el sector, la reobertura total de les discoteques també és necessària per evitar 'botellons'. Tant Ventura com Vallbona coincideixen que fins que no s'obri del tot l'oci nocturn fins a les 6 del matí hi seguirà havent aglomeracions de gent i festa al carrer a la sortida de l'oci nocturn. Vallbona també afegeix que és necessari modificar la llei i endurir les accions policials.

L'ampliació de l'horari d'obertura de les terrasses de les discoteques fins a les 3 de la matinada ha d'entrar en vigor aquest dijous quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Passaport Covid per obrir l'interior de les discoteques

Per poder reobrir l'oci nocturn en interiors, la Generalitat està estudiant implementar el passaport Covid. La portaveu del govern català, Patricia Plaja, reconeixia aquest dimarts que l'executiu té aquesta qüestió sobre la taula. A hores d'ara s'analitza com es pot fer efectiu amb la "màxima responsabilitat jurídica". Segons Plaja, aquest instrument es planteja pensant més en aquelles activitats que encara estan tancades, com pot ser les sales de les discoteques. Una mesura que ja ha rebut l'aval del Tribunal Suprem després d'un recurs del govern de Galicia.

 

Informa: S.Ruiz