L'ampliació de Mataró Parc subjecta a l'equilibri entre comerç urbà i de gran superfície

L’Ajuntament buscarà un acord amb el propietari del Mataró Parc de cara a la possible ampliació del Centre Comercial. Afirmava l’alcalde de la ciutat, David Bote, que des del consistori es mostren predisposats a una ampliació de la locomotora comercial, sempre i quan, diu, la proposta respecti el model de comerç de la ciutat, que busca un equilibri entre el comerç urbà i el comerç de gran superfície. Prèviament també caldrà esclarir quina és la situació legal i urbanística del sector. De fet, en aquest sentit, l’Ajuntament ja ha donat un primer pas, demanant un informe jurídic que hauria de resoldre aquest dubte. Per ara esperen resposta. 
Per ara no hi ha cap trobada concretada amb Tomás Olivo, propietari del Mataró Parc, tot i que la intenció es poder’s-hi reunir. Prèviament, i com ja explicava la regidora d’urbanisme Núria Moreno, la intenció es reunir-se amb l’equip jurídic que assessora el consistori, perquè els detall els passos a seguir. 
L’any 2011 la direcció general d’urbanisme de la Generalitat deixava el centre comercial fora de la trama urbana i per tant no es podia urbanitzar. El cas acabaria al Tribunal Suprem, qui donaria la raó a General de Galerías Comerciales, en la seva voluntat d’ampliació del centre comercial.   El Suprem, en la sentència, va justificar la seva postura bastant-se en la legislació europea i en la llei del 2014 aprovada pel govern de Mariano Rajoy de mesures urgents per a la reactivació econòmica i unitat de mercat.

Informa: A. Gual