L'alcalde de Mataró, vicepresident de la Federació Catalana de Municipis

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha estat escollit nou vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya. Així ho va decidir l’Assemblea General, celebrada divendres, que també va designar com a presidenta de l’entitat a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau. D’aquesta manera, Arnau agafa el relleu de l’alcalde de Pineda de Mar Xavier Amor, qui presidia l’entitat des del 2013.

A més de Bote, les vicepresidències de l’ens són per l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, l’alcalde d’Esparraguera, Eduard Rivas, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

A part d’escollir els membres del nou Comitè Executiu, durant l’Assemblea també es va aprovar una resolució per treballar en pro d’una unificació de les dues entitats municipalistes, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis, durant els propers 4 anys.

La Federació de Municipis de Catalunya aglutina gairebé 600 ajuntaments catalans, a més de les quatre diputacions i una trentena de consells comarcals.