L'Ajuntament presenta un recurs a les traves que impedeixen l'arribada del Corte Inglés

L’Ajuntament de Mataró ha presentat aquest dimarts un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per les dues sentències que posen traves l’arribada d’El Corte Inglés a la ciutat. Les dues sentències del mes de juliol estimen recursos contenciosos interposats per l’Assemblea Pagesa del Maresme i declaren nul•les de ple dret modificacions urbanístiques.  

Amb aquestes sentències el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que l’Ajuntament de Mataró ha volgut eludir el compliment de sentències anteriors i que queden injustificats tant el darrer planejament urbanístic de l’àmbit com els motius del trasllat de l’antiga fàbrica a l’altra vorera del carrer de Miquel Biada. 

Per això l’Ajuntament argumenta en el recurs de cassació que en el plantejament vigent fins el 2012 la nau de Can Fàbregas s’havia de reconstruir en una finca de propietat privada, sense cap utilitat pública, mentre que en les modificacions de 2013 l’Ajuntament adquiria el compromís de reedificar-la a la finca de davant, però com a equipament públic i amb un edifici adossat de nova planta per a gaudi de tots els ciutadans. Com a precedent, l’Ajuntament posa d’exemple la reconversió d’un edifici de Madrid.