La velocitat de contagi i el risc de rebrot es dupliquen en una setmana a Mataró

La Rt és avui del 1,82 i el risc de rebrot se situa en els 345 punts.

Dos dels principals indicadors de la Covid-19, el risc de rebrot i la velocitat de contagi, han duplicat els seus valors respecte la setmana passada i se situen en nivells que feia mesos que Mataró no superava.

La velocitat se situa al 1,82, fent que per cada 100 persones contagiades hi hagi 182 casos nous de Covid-19. Un indicador que ha accelerat el seu creixement aquests últims dies. Fa una setmana se situava al 0,9, la meitat que ara. Va arribar a baixar diumenge fins el 0,75, però des de dilluns no ha parat de créixer fins els valors actuals. Això implica que el creixement de la pandèmia s’està accelerant dia a dia a la capital del Maresme.

 L’últim cop que la Rt es va situar en valors similars als actuals va ser la nit de Reis, el 5 de gener. Aquell dia aquest indicador era al 1,87, però es trobava ja en fase de descens, després d’haver fregat el 2 pocs dies abans.

Per la seva banda, el risc de rebrot ha superat ja la barrera dels 300 punts. Concretament, l’índex de creixement potencial a Mataró és de 345 punts. Fa una setmana, el risc de rebrot era de 170 punts. Igual que amb la velocitat de contagi, aquest indicador va baixar fins dissabte (128 punts) i des de llavors està augmentant.

L’últim cop que es va superar el llindar dels 300 punts va ser el 10 de març, amb 309 punts. A diferència d’ara, però, ara fa un mes aquest llindar es va superar de manera puntual només un dia.

Comparat amb ara fa una setmana els casos setmanals també creixen. Segons l’última actualització del Departament de Salut, entre el 5 i l’11 d’abril s’han detectat 129 casos de Covid-19, pandèmia, indicadors Mataró, 11 més que la setmana anterior. Cal tenir en compte que aquestes dades ja incorporen els resultats del cribratge massiu realitzat al TecnoCampus dijous i divendres passat.

 

Més de 20 mil primeres dosis

Si el nombre de casos creix, també ho fa el nombre de persones vacunades. A dia d’avui hi ha 23.738 mataronins que han rebut la primera dosi de la vacuna, un 21,7% de la població major de 16 anys. Pel que fa a segones dosis, se n’han posat 7.458, el que representa un 6,8% del total de majors de 16 anys. 

 

Informa: S.Ruiz