La 41a Escola d’Estiu del MEM serà virtual

El Moviment Educatiu del Maresme, el MEM, oferirà aquest any la seva tradicional Escola d’Estiu de manera virtual a causa de la Covid-19. En total, ha programat 18 cursos semipresencials que tindran lloc del 13 al 17 de juliol i que es classificaran en cinc àmbits temàtics: l’atenció a la diversitat, el suport lingüístic, la creativitat, les metodologies i la competència digital docent.  

El funcionament dels cursos semipresencials serà el següent: es compartirà el temari triat a través de la plataforma Moodle i es faran els treballs en equip amb videotrucades a través de l’aplicació Zoom.La presidenta del MEM, Carme Civit, reconeix que molts professors han acabat el curs escolar "cansats" de treballar de manera telemàtica, però considera que l’oferta formativa d’aquest any és "una bona oportunitat" per seguir aprenent.  

L’Escola d’Estiu del MEM, que enguany arriba a la seva 41a edició, també inclou diverses activitats, com taules rodones, debats i conferències, programades d’acord amb la Federació de Moviments de Revolucions Pedagògiques de Catalunya (FMRPC). Aquestes activitats tindran lloc de l’1 al 10 de juliol i aniran relacionades amb la situació actual de l’educació. 

Tants els cursos com les activitats programades aquest any són obertes als docents del Maresme i d’arreu de Catalunya, però també a totes aquelles persones vinculades al món educatiu, incloent-hi el lleure. Les inscripcions es poden formalitzar fins a aquest dimarts, 30 de juny, en el web www.memcat.org.    

Informa: B. Doñate