L’Ajuntament insta la Generalitat a dotar de més pressupost els ajuts al lloguer

En Comú Podem Mataró denuncia un increment de les denegacions d’ajuts al lloguer de la Generalitat. A través d’una Declaració Institucional aprovada per unanimitat en Junta de Portaveu, denuncia que les sol·licituds de mataronins que han estat aprovades ha passat del 88% al 64’66%. En concret, l’any passat es van fer 2.278 sol·licituds i n’han estat favorables 1.473. Això vol dir que van quedar fora de les ajudes 805 famílies, a diferencia del 2018 que van ser 250.

Segons En comú podem Mataró, la rebaixa de la dotació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya  de 3’7 a 3 milions d’euros ha estat un dels motius de l’augment de denegacions. Un altre motiu per a la rebaixa de les ajudes, és un canvi en els criteris d’admissió. Si el 2018 hi podien accedir al paquet famílies que pagaven un lloguer de fins a 600 euros i l’any passat el llindar es va situar en els 750 euros. També ha augmentat lleugerament el topall màxim d’ingressos dels beneficiaris. Segons la regidora d’En Comú Podem Mataró Sarai Martínez, aquests canvis de criteri han fet augmentar el nombre total de sol·licituds, però també ha deixat fora a 454 persones, el que representa un 20% de les sol·licituds presentades.

Per tot això, insten a la Generalitat a incrementar el pressupost de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i a revisar els criteris d’admissió. Per al portaveu del PSC, Xesco Gomar, és imprescindible que la Generalitat posi a disposició de la gent els recursos necessaris per fer front a uns lloguers que s’han incrementat notablement els últims anys. Per la seva banda, el portaveu d’ERC-MES, Francesc Teixidó, crítica que el govern de la Generalitat hagi deixat fora de les ajudes a molta gent per falta de pressupost. D’altra banda, la portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho, va assegurar que les polítiques d’habitatge de la Generalitat són escasses i és per això que reclamava que el govern català posi destini més recursos a aquesta àrea, principalment a l’habitatge social.

La Junta de Portaveus també va acordar difondre a través de l’Oficina Local de l’Habitatge l’existència de la Plataforma “Afectades subvencions al lloguer”.

Informa: S.Ruiz/ O.Debat