Impuls de l’Economia Social i Solidària a les administracions del territori

El Cafè de Mar ha acollit aquest matí una jornada per incentivar l’Economia Social i Solidària a les administracions de la comarca. Una aposta sobretot centrada en el desenvolupament d’aquest tipus d’economia en els ens locals. L’acte, organitzat per Coop Maresme, ha aprofundit, primer, en l’impuls de l’Economia Social i Solidària com a aposta estratègica dels municipis a través de les experiències dels ajuntaments de Manlleu i Barcelona, que han parlat sobre la transversalització de l’ESS als municipis o el desenvolupament del Pla d’Impuls de l’ESS a la capital catalana. Per la seva banda, la Xarxa d’Economia Social de Catalunya ha posat sobre la taula polítiques públiques útils per l’Economia Social i Solidària. Segons el director general d’Economia Social de la Generalitat, és rellevant que els ajuntaments apostin per aquest tipus d’economia perquè repercuteix de manera positiva en la pròpia ciutadania i a més no marxa del territori.

La segona part de la jornada s’ha dedicat a dos tallers realitzats en paral•lel: un sobre mesures pràctiques per a una compra pública responsable i un anomenat “Territori + Economia Social i Solidària = Ocupació”. En aquest taller, Mataró ha presentat la Llançadora d’Economia Social i Solidària i el fons de finançament amb què compta la ciutat. La regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, creu que és necessari que les administracions facin una reflexió entorn a aquest tipus d’economia que posa per davant valors com la cooperació o la solidaritat.

Un acte que ha començat precisament amb els parlaments de Josep Vidal i Núria Moreno i que ha finalitzat amb una recollida de propostes pensades pel públic per tal de confeccionar l’estratègia de promoció de l’ESS al Maresme.

Informa: S.Ruiz

Tags: