Esquerra Republicana assenyala els desperfectes a la via pública

Esquerra Republicana assenyala els desperfectes a la via pública

Esquerra Republicana marca amb guixos de colors els punts de Mataró que es troben en mal estat. Es tracta d’un pas més en la campanya #MataróDeixada, que denuncia els desperfectes que hi ha a la via pública. Després de crear un mapa online on identificar els llocs de la ciutat que estan deteriorats, ara els assenyalen directament sobre el terreny. Ho fan ressaltant amb guixos de colors els esvorancs a l’asfalt, els passos de vianants esborrats, les senyals torçades, les llambordes trencades o les voreres en mal estat que troben pel carrer. La finalitat, segons la regidora i presidenta d’ERC a Mataró, Anna Salicrú, és doble: assenyalar aquells punts en mal estat que necessiten ser arreglats i també identificar-los per una qüestió de seguretat dels vianants, dels motociclistes i dels conductors. També creuen que aquests desperfectes fan mal a la imatge que projecta Mataró.

Una qüestió que des d’Esquerra s’ha portat de forma reiterada al Ple, l’últim aquest setembre. En aquest plenari, la regidora d’Espais Públics i Equipaments Municipals, Elizabet Ruiz, va explicar que el confinament havia fet alterar la feina de la brigada municipal, ja que només va poder actuar en situacions d’urgència. El regidor republicà Ignasi Bernabeu, però, assegura que els desperfectes que hi ha a la ciutat no s’han produït durant el confinament o el temporal Glòria del mes de gener, sinó que fa anys que existeixen.

Des d’Esquerra demanen que la gent els segueixi enviant les incidències que es trobin pel carrer, però que també les marquin amb guixos de colors. La campanya #MataróDeixada ha recollit des de principis de setembre més de 300 incidències.

 

Informa: S.Ruiz