Wonder Woman balla al ritme de Mataró amb Isabel Baquero

La coreògrafa mataronina Isabel Baquero ha fet ballar a la súper heroína Wonder Woman. Baquero ha estat l’encarregada de crear les dues coreografies que formen part de l’última pel·lícula de l’univers DC Còmics. Un encàrrec de Hollywood per a la mataronina, que porta més de trenta anys vivint a Londres i ha treballat en pel·lícules com ‘Shakespeare in Love’ o ‘A little Chaos’. Com explica Baquero, veure la seva feina a la pantalla ha estat una recompensa a la dura feina feta al llarg de tota la seva carrera i també li ha servit per adonar-se de la confiança que li ha mostrat tot l’equip.

Baquero no va dubtar un segon en acceptar la feina que li va encomanar Patty Jenkins, directora de Wonder Woman. La intèrpret i coreògrafa mataronina ha dissenyat també les coreografies per a actrius com Catherine Z Jones o Cate Blanchett i assegura que el més important per a desenvolupar una feina tan tècnica i creativa és ser polivalent i camaleònica. Per a l’encàrrec de Wonder Woman, Baquero va haver d’analitzar la situació, entendre i adaptar-se a les necessitats que demanava la pel·lícula i, com detalla ella mateixa, tenir certa empatia per saber com dirigir els actors.

Baquero porta des dels tres anys ballant i, després de tota la vida dedicada a l’espectacle, actualment treballa al Royal Opera House, on reinterpreta la Traviata de Verdi.