Varador 2000 i Carlos Manera, de la mà a la Mini Transat 2021

Una col·laboració de llarg recorregut, per l'edició d'aquest any i la del 2023

Varador 2000 i Carlos Manera, de la mà a la Mini Transat 2021

Segurament no n’havien sentit a parlar mai, però la Mini Transat, la regata transoceànica per embarcacions de la classe mini, agafa protagonisme a la capital del Maresme. Fa uns dies els hi explicàvem el cas d’en Roger Boixet, un mataroní que busca recolzament per guanyar una beca que el permeti participar en aquesta prova. A ell i queden deu dies per complir amb els objectius i així fer realitat el somni. Un que ja somia en el proper 26 de setembre és Carlos Manera, que prendrà la sortida de la mà de Varador 2000.

Aquest dilluns s’ha presentat a Mataró l'equip de regates Carles Manera-Varador 2000 que competirà en la propera edició de la regata transoceànica Mini Transat 2021. El regatista, que prové de tres generacions de pescadors, porta tota la vida amb l’aigua i la sal com a companys de viatge. Després de passar per les diverses categories de vela, ara provarà sort en una prova transoceànica. Un somni fet realitat pel jove.

Anar a l’aventura, a aprendre, a gaudir i a fer una navegació pura en tots els sentits, sense assitència

La regata, es disputa en solitari amb velers de la classe mini 6.5, sortirà de la Bretanya francesa el proper 26 de setembre, des d'on recorrerà més de 4.000 milles fins a l'illa caribenya de Guadalupe, amb escala a Santa Cruz de la Palma (Canàries).

Precisament Manera i l’embarcació enfilen ja cap a la Bretanya on participarà en diverses proves durant els propers mesos per poder estar apunt de cara a la gran cita, que ara mateix és el seu principal objectiu.

L’objectiu principal és estar a la sortida el més preparat que pugui i donar-ho tot per gaudir i aprendre, perquè això és un projecte per formar-me a mi com a navegant.

Ahir durant la presentació del projecte, Manera va explicar que entre els reptes futurs hi ha els de poder participar a grans proves com la Vendée Globe o la Barcelona World Race. Un primer pas en una carrera que vol que estigui lligada a les regates oceàniques.

Per fer-ho ha tingut el recolzament de l’empresa Varador 2000, que amb aquest projecte reprèn l’activitat d’esponsorització amb regates nacionals i internacionals de gran prestigi i que participa, per primera vegada, en la regata oceànica Mini Transat 2021 amb una embarcació patronejada pel jove Carlos Manera. Josep Bernabéu és el responsable de comunicació de Varador 2000 i parla del projecte a allarg termini.

Ara feia temps que no ho fèiem. La veritat és que poder tornar al món de la regat esportiva ens il·lusiona molt i ens fa molta patxoca. Aquest projecte és un punt de partida, creiem que tenim un regatista solvent i competitiu, i la nostra aposta és de futur. L anostra intenció és poder participar a la Mini Transat 2023.,

Aquest dilluns al Mataró Marina Barcelona del Port de Mataró, la base nàutica per superiors de Varador 2000, van ser molts els que van voler ser presents per mostrar el seu suport a un esportista criat al Club Nàutic Port de la Selva i que aspira a grans fites oceàniques.

Tags: