Unió i Boet, líders a Catalunya en equips federats

Que Mataró és una ciutat que respira bàsquet no és cap secret per ningú, però ara també es pot dir amb números a les mans. La capital maresmenca té les dues entitats amb més equips federats a nivell català. L'Associació Esportiva Boet Mataró i l'Associació Esportiva Centre Catòlic Mataró tenen 37 equips cadascun, més que ningú a Catalunya. Per darrere de Boet i Unió hi ha el Minguella de Badalona amb 36 i el Santfeliuenc i el SESE amb 34. 

Què en diuen els seus presidents, Joan Ventura i Quim Navarro? Tots dos expliquen que això és fruit del treball que s'ha traduit en qualitat. El perquè de l'èxit i creixement de totes dues entitats es deu en gran part a la filosofia i acollida de treball de la base, d'on han sorgit grans noms del bàsquet estatal, sobretot en categoria femenina. Tot i el potencial el espais per fer-hó són escassos, un fet que tots dos presidents destaquen. I és que un dels aspectes es veuen a simple cop d'ull és que cap dels dos té algun dels seus sèniors a les màximes categories estatals. Joan Ventura diu que perquè això passi fa falta tenir més suports.

Tot i tenir els dos equips femenins a Copa Catalunya, on estan lluitant per arribar a les fases d'ascens a la Lliga Femenina 2, el potencial del bàsquet femení a Mataró és indiscutible. Per Quim Navarro la igualtat entre els equips masculins i femenins és un dels grans èxits. Les dades recollides pel portal web SoloBasket situen a Mataró dins del mapa del bàsquet estatal, per aquells que encara no en tenien constància. Poques ciutats han pogut viure derbis de ciutat en categories mitjanes com els que s'han vist a la capital maresmenca.