Un Ironman de rècords

La prova del circuit Ironman amb més participació del món no va decepcionar a ningú. L'Ironman Barcelona va reunir prop de 3 mil 800 esportistes arribats d'arreu del món.

Una edició de rècord, ja no només per la participació sinó esportius. En natació es va aconseguir el rècord del traçat. El català Guillem Rojas ho feia amb un temps de 45 minuts i 53 segons. Rècord també en el sector ciclista per l'alemany Florián Angert, travessant la comarca per la Nacional II i introduint-se fins a Argentona per la c-60 amb un temps de 4 hores 6 minuts i 13 segons. L'alemany va voler controlar més en el tram de cursa a peu, però tot i això aconseguia el record de la prova parant el crono en 7 hores, 45 minuts i 5 segons.

En categoria femenina el triomf va ser per la sueca Sara Svensk que va dominar la prova a partir del km 20 del sector ciclista. Un tram que va fer en 4 hores 36 minuts i 50 segons. El seu triomf va ser amb un temps de 8 hores 34 minuts i 10 segons, superant també el rècord de la prova que havia assolit l'any passat Laura Philipp.

 

Afectacions al trànsit

Durant tot el dia la Nacional II (entre Calella i Montgat) va estar tancada majoritàriament al trànsit, tot i que en certs punts hi havia carrils per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes dels municipis afectats. L'autopista, a més, va ser gratuïta pels vehicles amb destí a alguns dels municipis afectats.

A Mataró també es van produir diversos talls, sobretot en els carrers adjacents a la Nacional II així als carrers adjacents a la via Sèrgia, avinguda que els ciclistes enfilaven per fer un tram del recorregut per la c-60.

Tot i les molèsties ocasionades durant les prop de 12 hores que es van allargar els talls, no hi va haver cap incidència destacable.