Un cap de setmana marcat per les exhibicions esportives

Un cap de setmana marcat per les exhibicions esportives

En el marc de les Santes Esportives, s'han organitzat aquest cap de setmana algunes exhibicions obertes als mataronins i mataronines que volguessin gaudir d'una jornada esportiva.

La jornada del cap de setmana la va obrir l'activitat de vela; "fes-te a la mar", una activitat pensada per fer la vela accessible a tothom. I és que aquest curs és un esdeveniment inclusiu per fer conviure a persones que poden tenir, o no, diversitat funcional.

També el dissabte al matí, l'Eusebi Millan va acollir un curs d'aikido, un art marcial no competitiu que consisteix a aprofitar la força de l'adversari. En aquest curs han estat convidats mestres d'arreu del territori català que feien classes als participants.

El dissabte, però ja a la tarda, el Cerdanyola Mataró i el Club d'Escacs Mataró van organitzar el tradicional torneig d'escacs que s'inclou dins del calendari de les Santes des de fa 15 anys.

Ja a la nit, es van fer dues activitats més: el festival de patinatge artístic i la 8a marxeta nocturna de Les Santes. En patinatge, més de 100 patinadors i patinadores, de 3 a 18 anys, van fer un festival al Jaume Parera. Per grups també van fer una exhibició relacionada amb la temàtica "una nit d'estiu". Pel que fa a la marxeta nocturna, a les 22:00 h es va donar el tret de sortida a la vuitena edició d'una cursa a peu que és una versió estiuenca de la clàssica marxeta.

Els mataronins i mataronines encara podran gaudir de moltes més exhibicions i activitats esportives aquesta setmana, que es tancarà amb la tradicional Cursa Popular de Les Santes.

Informa: A. Andrés / J. Masriera / M. Castilla