Tot preparat per l'Ironman Barcelona que diumenge torna a la c-60

I durant aquests dies s’hauran fixat que cada cop hi ha més triatletes circulant per la Nacional II. I és que estem a les portes d'una nova edició d'Ironman Barcelona. La prova triatlètica amb més participació de la península i que ocupa bona part del territori maresmenc durant la jornada de diumenge. Organització i administracions ja fa setmanes que treballen perquè tot surti bé.
Ahir el seu director, Jordi Pérez, va participar al programa Ona Maresme que fan conjuntament Mataró Ràdio amb 5 emissores més del territori comarcal cada tarda de 3 a 6 amb la nostra companya Laura Cera.
Un any després d'haver de fer mans i mànigues per tirar endavant l'Ironman amb canvi de data inclòs, aquesta edició ultima detalls per poder disputar-se de nou en diumenge i recuperant en aquesta ocasió el circuit ciclista que es va estrenar fa dos anys. Un circuit amb canvis al seu pas per Mataró.
Aquests canvis sorgeixen després de reunions entre la organització de l’esdeveniment i el territori. Un fet que sovint no és fàcil. Des de l’organització es vol agrair el paper de les administracions per consolidar aquesta prova i confien que mica en mica la prova es consolidi al territori i cada cop surti més gent al carrer a animar els participants.
A nivell esportiu, la proximitat amb el Mundial de la distància que es disputa anualment a Hawai, fa que no hi hagi tants caps de cartell com en el mig Ironman del mes de maig. Però malgrat això es podran veure diversos noms destacats entre els més de 90 inscrits en categoria PRO.
En totals uns 3 mil participants de desenes de paisos que van tancar inscripcions en un sol mes. El país més representat és Gran Bretanya amb prop de 600. En un top 5 que completen Espanya, Irlanda, Rússia i Finlàndia.