Tot preparat per la 7a Regata Menorca Reserva de la Biosfera

La 7a Regata Menorca Reserva de la Biosfera – Mataró > Fornells salparà aquest divendres 6 de setembre del Port de Mataró, si la tramuntana ho permet, i tindrà l’arribada al port natural de Fornells, un dels ports naturals més ben conservats del Mediterrani i que reuneix tots els requisits per ser l’exemple més genuí del que és i representa la biosfera. 

Aquesta regata va néixer per commemorar el 20è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La intenció va ser unir un port de Catalunya –en aquest cas el de Mataró- amb un port de Menorca. Els dos punts havien de tenir tradició marinera, ser atractius pels navegants, tenir vocació turística i disposar de línies de protecció del medi ambient. La participació de Mataró en aquesta regata s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament d’impulsar el mar com element estratègic i un dels eixos centrals de desenvolupament econòmic de Mataró. La regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Mataró Núria Moreno explica la importància que té la prova per Mataró, emmarcada dins el pla estratègic del Front Marítim “Mar en Valor”. La distància entre Mataró i Fornells és de 116 milles nàutiques.

La regata té previst de salpar de Mataró divendres a les 17 h, tot i que si a l’hora de la sortida les condicions meteorològiques són especialment adverses, la competició s’aplaçarà fins que les condicions millorin. Un cop s’arribi al destí i s’hagin ocupat els amarradors dels pantalans s’haurà d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que també hi ha a la costa menorquina. La flota la conformaran vaixells de totes les eslores i models. Entre els inscrits hi destaca l’embarcació Hydra, guanyadora de l’última Copa del Rei amb el nom d’Estrella Damm.

Informa: F.Andrés/ JM.Spà

Tags: