TCM MotorSports, un equip automobilístic al Tecnocampus

65 alumnes de 9 graus del Tecnocampus es preparen per portar un cotxe al Fórmula Student

TCM MotorSports de la Universitat Tecnocampus Mataró és un equip de la Fórmula Student. Una competició automobilística entre estudiants d'Universitats de tot el món, que promou l'excel·lència en enginyeria en una competició de monoplaces dissenyats i construïts per ells mateixos.

Ruben Fernández, Team Leader Enginyeria. És la Fórmula 1 dels estudiants . La nostra idea va sorgir de la pandèmia. Portàvem molts de temps tancats,  un dia vam estar parlant d’opcions. Ara fa més d’un any.

A diferència de la Fórmula 1, l'objectiu final no és la velocitat sinó que es valoren també característiques tècniques i econòmiques del disseny, així com el pla de negoci i la viabilitat empresarial del projecte. Un projecte que té enginyers, però també estudiants d'altres graus del Tecnocampus. La feina fins a portar un cotxe a Montmeló és complicada, i es necessiten diversos perfils.

Marc Garcia, Team Leader Marketing. Ara mateix som 65 alumnes de 9 graus. Sobretot d'enginyeria, però de molts altres graus amb cadascú les seves funcions.

Des de des del Tecnocampus la idea s'ha rebut amb els braços oberts. Des de l'ajuda del professorat fins al recolzament institucional. De fet, el projecte el treballen els estudiants, però el recolzament de professorat per resoldre dubtes és inevitable. Tot i que hi ha coses que s'aprenen mitjançant altres mètodes.

Ruben Fernández, Team Leader Enginyeria. Ens hem documentat per nosaltres mateixios. I també hi ha hagut patrocinadors que ens han donat assessorament o altres coses que ens poden ajudar.

I és que la part econòmica per portar a terme el projecte és un dels principals aspectes a treballar. A banda del disseny del cotxe, anar a buscar patrocinadors, per un projecte on poc es pot ensenyar, és una de les principals feines que es fan, prèvia la construcció del cotxe.

Marc Garcia, Team Leader Marketing. Les empreses ens ajuden en material, però amb capital econòmic és difícil. Les empreses no aposten per coses que no es poden veure.

De la idea a la maqueta i d'aquesta a la realitat. Una realitat que espera començar a prendre forma d'aquí poc, quan ja puguin treballar en el nou espai de treball que Tecnocampus el hi està adaptant. Aleshores el seu vehicle començarà a ser més realitat.

Ruben Fernández, Team Leader Enginyeria. Encara no està clar, però la idea és que el cotxe no pesi més de 250 quilos. Com que som nous, no sabem com respondrem, però creiem que podrà donar molt de si.

L'equip també es dona a conèixer dins la comunitat universitària amb diverses cites a la plaça del Tecnocampus. Properament, per exemple, ho faran amb la Jornada TCM MotorSports, replicant la formula student amb karts de pedals.