Suspesa la final de la Lliga Catalana EBA

La final de la Lliga Catalana EBA, ha quedat suspesa. Ahir mateix, minuts abans de començar-la, així ho comunicava la Federació Catalana de Bàsquet. El motiu; que un dels clubs classificats per jugar-la, el Martinenc, no va comunicar a la Federació Catalana que tenia un jugador aïllat. El club, però, va jugar dissabte el partit de quarts i diumenge les semifinals contra el Mataró - Germans Homs, organitzador de la final a 4.

La Unió Esportiva Mataró Germans Homs no ha arribat a jugar la final, en caure eliminada diumenge en el partit de semifinals davant el Martinenc per 82 a 72. El rival dels mataronins a les semifinals es convertia hores més tard en protagonista. I és que ahir dilluns al matí sobre el parquet del Josep Mora es prenia la decisió de suspendre la final.

La Federació Catalana de Bàsquet emetia un comunicat explicant la suspensió de la final. Ho feia al·legant mesures de prevenció i d'acord amb el protocol Covid19 per aquestes Lligues Catalanes i fruit d'un no compliment del protocol per part d'un dels equips finalistes.

Un cas que hores després es confirmava per part del Martinenc. Equip que va jugar el dia anterior amb el Mataró. Segons el comunicat del club del Guinardó el jugador en qüestió es trobava confinat des de diumenge passat a casa seva. I en el comunicat el Martinenc lamenta la confusió en interpretar el protocol i confia a trobar data per poder jugar la final.

En aquest sentit, també mitjançant un comunicat, la Unió Esportiva Mataró lamentava no haver pogut completar un cap de setmana on ha organitzat, a banda de la final a 4, el Torneig Mini, amb més de 40 partits. En el text el club apel·la a la responsabilitat i a no jugar amb la salut i explica que desitja que la setmana vinent, ni Unió ni Mollet tinguin positius. Això entre d'altres implicaria la suspensió dels partits dels dos equips mataronins. Per la Unió que juga a domicili del Bisbal Bàsquet i pel Mataró Parc Maresme que rep dissabte el Mollet.