Subvenció extraordinària de l'Ajuntament a les entitats i clubs esportius

L’Ajuntament ha concedit 79.667,39 € extra a entitats, clubs i associacions esportives de la ciutat perquè puguin continuar amb la seva activitat malgrat les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19.

Subvenció extraordinària de l'Ajuntament a les entitats i clubs esportius

L’esport ha estat un dels sector pels quals ha treballat la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica de Mataró. Ho ha fet prenent mesures per a fer front a la nova situació provocada per la Covid-19.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Mataró, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha destinat un total de 79.667,39 € a diversos conceptes.

- 39.700 € per a 19 sol·licituds de 19 clubs de la ciutat per fer front a 85 places d’esportistes.  Una subvenció destinada a les entitats esportives per cobrir les quotes i despeses de famílies que fruit de no poden pagar els serveis

- 8.100 € per un suplement als convenis de subvenció amb les entitats que gestionen camps amb un increment de diners proporcional als 3 mesos de tancament i sense activitat. Un suplement que en aquest cas ha anat per a 9 entitats.

- Finalment 31.867,39 € per a subvencions nominatives per a 38 entitats que fan ús de les instal·lacions esportives municipals per compensar els preus públics aprovats i no cobrats.

Des del consistori es considera l’esport com un dels pilars bàsics de la salut i la projecció de ciutat, i necessita del seu recolzament, en aquest cas pel tancament de les seves portes durant tres mesos.

La regidora d’esports, Beatriz Delgado, destaca que durant aquests mesos han estat treballant de costat amb les entitats, i això ha permès conèixer de primera mà les seves necessitats.,

A banda d’aquests ajuts extraordinaris per la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha concedit més de 330 mil € en les convocatòries ordinàries de promoció de l’esport, per activitats extraordinàries, per gestió de les instal·lacions esportives i per promoció de l’esport extraescolar. Fet que eleva la xifra total de diners invertits en esport a prop de 415 mil euros.