Sergi Garcia i CN Mataró separen els seus camins

La imatge de Sergi Garcia a la piscina olímpica del complex esportiu Joan Serra s'aniria repetint a mesura que anessim tirant enrere, fins arribar a l'any 1995, any en el que recorda haver entrat a la secció com a nedador. Garcia va passar de nedador a entrenador, i d’entrenador a director tècnic del Centre natació Mataró l'any 2004. Durant tots aquests anys ha anat destacant també com a entrenador de llarga distància, amb grans fites, des de les obtingudes per Elena Martínez a mitjans de la dècada del 2000 fins a les darreres de Guillem Pujol, l’últim èxit d'un entrenador que no seguirà al capdavant de la secció.

El propi Sergi Garcia explica la importància que havia tingut la secció d’aigües obertes, havent guanyat els darrers 6 campionats espanyols i nodrint de nedadors la selecció espanyola. El club segons el propi Garcia ha estat un referent.

Garcia, doncs, tanca un període, gairebé únic dins el mon de la natació. Amb noms i fites que el recorden com a un dels entrenadors referents. Cert que els darrers anys va fer un pas al costat perquè Joan Giralt agafés el control de la secció, pas que va aprofitar per  especialitzés encara més en les aigües obertes.  En aquesta disciplina, però també a la piscina, el principal èxit per Garcia ha estat poder implantar una metodologia única.

Garcia que exerceix de professor al Tecnocampus, seguirà vinculat al centre universitària, i de fet començarà una tesis vinculada amb el món de la aigües obertes. Ara, però, acaba de decidir també seguir vinculat la temporada vinent amb la natació.

Per Garcia, que trobarà a faltar l’entorn privilegiat de treball, el futur del club passa per seguir potenciant la base, amb quantitat i que aquesta sigui el pilar pels primers equips, i donar possibilitat de tenir programes d’entrenament de primer nivell pels nedadors que així ho necessitin.