Segon Campionat d'Espanya consecutiu per la natació adaptada del CN Mataró

L'equip mataroní assoleix 15 medalles, però es queda sense mínimes per competicions internacionals

D'èxit en èxit i tiro perquè em toca. Aquesta és la norma en el joc de la competició de la secció de natació adaptada del Centre Natació Mataró. Però el cert és que la norma aquest any ha costat de poder-se complir.
Ha costat per la situació que viu tothom en general en temps de pandèmia de la Covid-19, que en el cas particular dels esportistes amb discapacitat es veu agreujada. Unes limitacions de llibertat personal, que en el cas dels nedadors i nedadores del Centre i d'altres clubs ho han notat encara més.
Roger Cruañas així ho explicava en el darrer Carnet Esportiu, edició diumenge. Un dels entrenadors i responsables de la secció ho feia just abans que la secció participés al campionat estatal disputat durant aquest darrer cap de setmana a Oviedo. Aleshores no es tenia clar si s'hi podria participar,malgrat haver pogut entrenar aquestes darreres setmanes. Finalment ho van fer, i a més e revalidar per segon any el títol de campions d'Espanya, ho han aconseguit amb un seguit de bones marques pels seus nedadors. Una nova bona notícia per una secció creada el 2015 i que no para de créixer.
Tot i les restriccions en els entrenaments i en la mobilitat, i malgrat el canvi en el sistema de puntuació i format, l'equip aconseguia aquest cap de setmana 5 bronzes, 3 plates i 1 or individual, i 3 plates i 3 ors en l'apartat de relleus. Entre els esportistes premiats destaca el paper d'Ana Sabariego, amb dues plates i un or individual i clau en la consecució també de les medalles en relleus. Unes marques, però, que de moment no han permès obtenir cap mínima personal per competicions internacionals. Cruañas explicava les dificultats perquè nedadors que han estat tants mesos parats puguin estar al seu 100x100.
El trofeu internacional de Barcelona el mes de febrer, o un Open que s'ha de disputar a Tenerife poden ser dues oportunitats més pels nedadors de la secció de cara a poder obtenir bitllet internacional.