Rocafonda i Cerdanyola celebren la victòria del Marroc

Més de 600 aficionats omplen el carrer amb un ambient festiu i sense incidents destacables

Els aficionats del Marroc han esclatat d’alegria quan la seva selecció ha vençut l’espanyola a la tanda de penals dels vuitens de final. A Rocafonda, més de 600 persones han sortit al carrer Pablo Picasso. La Policia Local hi ha tallat el trànsit en el tram comprès entre la ronda de Rafael Estrany i l’avinguda del Perú. Al mateix barri, també s’han concentrat desenes de persones a la plaça de Joan XXIII. Els seguidors del Marroc han encès bengales i han tirat diversos petards, amb música, càntics i balls al mig del carrer.

Cerdanyola també ha celebrat el pas del Marroc als quarts de final. Més de 200 persones han festejat el resultat a l’avinguda de Ramon Berenguer III, a l’entorn del Centre Cívic de Can Morros.

Ambient festiu i pacífic

La festa ha tingut lloc amb un ambient festiu i pacífic. Els aficionats amb qui ha parlat tvmataró han remarcat l’alegria per la victòria i “el respecte per l’equip rival”. De fet, tant les entitats culturals musulmanes com el conjunt de la comunitat marroquina de la ciutat s’havia organitzat expressament per “garantir la convivència, l’esportivitat i l’ordre”.

Els antecedents de Brussel·les

Tot i això, el temor per l’efecte contagi dels aldarulls que es van produir a Brussel·les amb el pretext de la victòria del Marroc contra Bèlgica havia motivat un reforç dels efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, en previsió d’hipotètics problemes d’ordre públic. Al final, l'únic incident ha estat el llançament de tres ous contra un vehicles de la Policia Local al barri de Cerdanyola.