Robert Budai i Marta Soldevila, guanyadors de la 30ª Travessa al Port

Una edició que després de la pandèmia ha aconseguit recuperar bones xifres de participació

Robert Budai i Marta Soldevila, guanyadors en categoria absoluta de la prova de 1000 metres de la Travessa al Port de Mataró. Una prova principalment de categoria junior i aboluta que s’emmarca en Les Santes esportives i que aquest any arriba a la seva 30ª edició. La sortida de la primera prova, la de 1000 metres, ha tingut lloc des de la platja de Pequín, ha finalitzat en una mica menys de mitja hora i ha comptat amb una 80ena de participants. 

D’altra banda, la nedadora del Centre Natació Mataró, Jana Prunés, ha estat la guanyadora de la cursa de 500 metres de la Travessa al Port, amb un temps de poc més de 5 minuts. En categoria masculina i amb menys de 6 minuts, Arnau Santiesteve, nedador de 13 anys, ha estat el guanyador de la prova més curta, en la que hi participaven les categories  infantil, màsters i veterans aleví. Cap a un quart d’11 del matí ha començat la cursa de 500 metres des del contradic del Port que comptava amb 113 persones inscrites. 

Precisament, pel que fa a la participació, tot i que s’hi havien inscrit 124 persones, finalment han estat una 80ena els nedadors que han acabat nedant la prova dels 1000 metres. Una participació que s’ha recuperat després de la pandèmia. Tot i que l’any passat la Travessa va ser de les poques activitats esportives que es va poder celebrat malgrat la covid, va comptar amb una participació molt més escassa de la que és habitual, amb una vintena prenent la sortida a la prova llarga, i una cinquantena en la prova curta.

Casquets com els del triatleta Guillem Cortijo, l'entrenador de waterpolo Florin Bonca o la família d’esportistes Pujol s’han pogut veure nedant a la Travessa al Port d’aquest any. 

Les inscripcions es van tancar el dia 21 de juliol i és que les dues proves més populars, la Travessa i la Cursa, es porten a terme aquest any amb inscripcions prèvies. La Cursa Popular del dia 28 ja té un miler d'inscrits, i les inscripcions es poden fer fins el 26 de juliol. El màxim d'inscripcions permeses serà de 2.500.