Ratifiquen el títol de lliga del CN Mataró femení de waterpolo

Ahir a la tarda el Centre Natació Mataró va saber ja de forma oficial que és el nou guanyador del campionat de lliga. El seu segon títol de la temporada (després de la Supercopa d’Espanya) el ratificava la comissió delegada e la Federació Espanyola de Natació. Ho feia donant validesa a l’acord pres per la majoria dels clubs i donant per acabades les màximes competicions. Per tant els líders, en el moment de la suspensió de la competició, podran aixecar la Copa de Campions. 

El títol de lliga del Mataró tanca l’hegemonia del Sabadell, que fins ara havia sumat 9 lligues consecutives. De fet el Sabadell és dels pocs clubs que no estava d’acord amb la decisió i va presentar una contraproposta, que no va ser acceptada. Per tant l’equip mataroní ha tancat la Lliga Premaat Femenina amb 36 punts, 3 de marge respecte el Mediterrani. El Sabadell tercer s’ha quedat a 6 punts. Els tres equips tenen plaça per la màxima competició europea de la propera temporada.

Curiositats del quart títol de la secció

Aquest és el primer títol de lliga de l’equip femení del Centre Natació Mataró, i el quart títol en el total dels 22 anys d’història de l’equip. Copa de la Reina, Copa LEN, Supercopa d’Espanya i ara la Lliga. Marina Zablith empata amb Florin Bonca, pel que fa a títols obtinguts com a màxim responsable tècnic de l’equip. Pau Cardenal, segon entrenador de l’equip (i amb números de no seguir la temporada vinent en el càrrec) ha estat l’únic membre del cos tècnic que pot presumir d’haver aconseguit tots aquests èxits. En aquest sentt Carles Roy coma fisio i Aina Bonamusa com a jugadors i delegada també han estat partíceps de les 4 copes. A la piscina Marta Bach i Clara Cambray son les dues úniques jugadores que sumen tots els títols de la secció.

Plaça europea del Quadis

A la Liga Premaat masculina l’hegemonia de l’Atlètic Barceloneta s’allarga ja a 15 temporades. En una competició on el Quadis Centre Natació Mataró ha aconseguit un any més bitllet per competició europea. Els mataronins eren cinquena al acabar el campionat, ocupant la darrera plaça amb accés a la LEN Euro Cup. Només 3 punts el separaven del Mediterrani que s’ha quedat fora.