Raquel González serà a Tòquio

La mataronina ha pogut certificar la seva presència als Jocs Olímpics

Raquel González serà a Tòquio

L’atleta mataronina del Futbol Cub Barcelona Raquel González ja té la mínima olímpica per poder participar als Jocs Olímpics del proper estiu a Tòquio. De fet ja la tenia des de la temporada passada però per participar als Jocs, la Federació atorga tres places, i per tant a part de la mínima, en cas d’haver-hi més de tres esportistes, l’organisme federatiu hauria de seleccionar. Per tant  González necessita mantenir-se entre les millors per acabar obtenint una d’aquestes places

De fet a González no li ha costat gaire mantenir-se en el camí dels Jocs. Aquest cap de setmana a Múrcia ha obtingut el sots campionat d’Espanya de 20 quilòmetres. La marxadora mataronina, per ratificar la mínima, havia de baixar de l’hora i 31 minuts,, i el seu registre va ser d’1 hora 30 minuts i 45 segons. Només l’andalusa Maria Pérez del València, va ser més ràpida que González, parant el crono en 1 hora 28 minuts i 25 segons. La tercera posició l’obtenia Laura Garcia Caro, entrant 9 segons per sobre de la mínima olímpica. A més, en quedar entre les quatre primeres classificades en el campionat estatal també ha obtingut el bitllet per poder participar a la Copa d’Europa, un campionat que serà una bona prova de foc a nivell internacional de cara a les aspiracions reals de la mataronina. La propia González no descarta res de cara a aquesta competició.

Després de la Copa d’Europa que es disputarà a la República Txeca el 16 de maig la marxadora mataronina ja encararà la preparació final pel que, com dèiem, seran els seus segons Jocs Olímpics. En els primers va ser 20a en una prova que encara ara recorda, prenent la sortida amb febrer i acabant amb convulsions. La lliga de clubs i el campionat d’Espanya d’aire lliure seran dues de les proves que també li serviran per anar veient la seva evolució durant els propers mesos.