Promoure l'activitat física a través de la realitat virtual

Una iniciativa del Consell Esportiu del Maresme, que ja va sorprendre a tothom amb la iniciativa de Mataró a Tòquio.

Com combatre l'abandonament de la pràctica esportiva entre els adolescents, sobretot a partir dels 14 i 15 anys?
Hi ha molts estudis que miren de trobar-hi les causes, i ara des del Consell Esportiu del Maresme es vol mirar de trobar-hi una solució.

I ho volen fer utilitzant la nova tecnologia. Unes ulleres de realitat virtual, que diversos adolescents ja han pogut testejar, amb resultat satisfactori. Unes ulleres que aquesta última setmana ja s'han presentat als professors de les escoles que participen al Pla Català d'Esport a l'Escola, amb qui ho portaran a la pràctica.

El Consell Esportiu del Maresme té actualment 6 mil llicències i volen arribar als alumnes als quals no arriben amb els tradicionals jocs escolars. Els mateixos professors expliquen les raons per les quals es pot entendre aquest abandonament, que es nota més entre les adolescents.

Un cop provada la nova eina, quina és la valoració que en fan els professors?

Toni Luna, Professor Eduació Física Escola Peramàs: L'experiencia és brutal. És un entorn totalment immersiu i sense adonarte'n estàs fent esforç físic.

El projecte va acompanyat per treballs de psicòlegs, enquestes i estudis que han guiat al Consell Esportiu del Maresme. Tot amb la intenció de combatre el sedentarisme i els e.sports, amb l'activitat física a través de noves tecnologies.

Un dels avantatges és que la diversitat d'esports que es poden practicar a través de les ulleres és molt àmplia. Però des del consell es vol potenciar, en una primera fase, utilitzar aplicacions que ja existeixen d'exercici aeròbic. I en una segona fase seria crear una aplicació pròpia d'esport escolar i de motivació pels joves.