Pol Martín, campió del Torneig Internacional Ciutat de Mataró de tennis

Supera Pablo Llamas (2-6, 6-3 i 6-2) en una final força igualada en la primera edició d'aquest campionat mataroní

Fotografia: Club Tennis Mataró

Pol Martín  s’ha proclamat aquest diumenge guanyador de la primera edició del Torneig Internacional Ciutat de Mataró de tennis, després de superar Pablo Llamas a la final, per 2-6, 6-3 i 6-2. 

El torneig, que s’ha disputat aquesta setmana a les pistes del CT Mataró,  està enquadrat en el Circuit Mundial de la ITF que ve ser la tercera categoria del tennis masculí mundial, per sota de l'ATP Tour i de l’ATP Challenger Tour. 

El partit ha estat força més igualat del que s’esperava, si es té en compte els llocs que ocupaven el dos jugadors al rànking mundial. El 378, Pol Martín i el 561,  Pablo Llamas. Aquest ha començat trencant el servei del seu rival en el primer joc del partit, fet que el jugador de Cadis ha tornat a repetir en el cinquè joc. Llamas, doncs, s’adjudicava el primer set per 6 jocs a 2. 

En el segon set, han canviat les tornes. Ha estat Pol Martín, el que s’ha imposat per 6 jocs a 3, després de trencar el servei de Llamas en el sisè joc. Tot i així, Llamas, en el joc anterior i amb un 2-3 en contra, ha estat a un sol punt del break. 

En el tercer set, la lògica s’ha acabat imposant. Dos breaks, pràcticament seguits en els jocs tercer i cinquè, han permès Pol Martín col·locar-se amb un clar 4-1 a favor. Un marge que ha sabut conservar fins al final. En el darrer joc, Martín ha disposat de 3 pilotes de partit. No li han fet falta perquè a la primera, ha aconseguit el punt decisiu per endur-se el partit per 2-6, 6-3 i 6-2. 

Aquesta era la quarta ocasió que aquests dos jugadors s’enfrontaven en un torneig de circuit ITF. Pablo Llamas va guanyar a Dènia, l’any 2019. Els tres enfrontaments posteriors se’ls ha endut Pol Martín, a Madrid (2019), Santander (2021) i ara, a Mataró (2022).