Pol Barbena (Quadis CNM) marxa a Austràlia

Després del que ha estat un dels millors inicis de la temporada, Pol Barbena penjarà el casquet del Quadis Centre Natació Mataró, com a mínim de forma momentània, per iniciar una nova etapa lluny de la lliga espanyola. Marxa cap a Austràlia, marxa amb una sensació adregolça.

Des de la temparda 2012 / 2013, Pol Barbena s'ha fet un lloc al primer equip. Amb ell ha jugat competició europea, i va ser sotscamió de la copa del Rei la temproada 2014/2015. Mica en mica la seva presència ha estat més notòria, fins a ser un dels jugadors habituals. La marxa a la lliga australiana, on segurament baixi el nivell de ocmpetició, li pot permetre fer una passa endavant a nivell individual. Sotscampió del mon júnior l'any 2014, o setè a l'Europeu un any abans, va ser una de les primeres apostes del tècnic Beto Fernàndez, en una política de pedrera que ha seguit donant resultats.

Pol Barbena, que s'acaba de treure la doble titulació en enginyeria electrónica industrial i automática i enginyeria mecànica marxa ara a una aventura que no sap si tindrà un final proper o llunyà....

L'únic segur és que els propers 4 mesos els jugarà amb l'equip de Perth dels Fremantle Mariners, primer en competició regional i després en competició nacional. No és el primer jugador de la primera plantilla que empren aquesta aventura. Temporades enrere, la 2013/2014 l’actual capità, Àlex Codina, també va marxar a Austràlia.