Podi júnior del CN Mataró i medalles al Trofeu Ciutat de Mataró

El Centre Natació Mataró s’ha proclamat sots campió català júnior de natació, després de quatre dies de màxima intensitat

4 medalles individuals i dues en relleus, més la resta de resultats dels nedadors de categoria júnior del Centre Natació Mataró permeten a l'equip pujar al segon esglaó del podi del Campionat de Catalunya junior disputat des de dijous i fins ahir a la tarda al complex esportiu Joan Serra de Mataró.

Les medalles individuals van ser totes de bronze, aconseguides per Pau Fanlo en els 400 i 800 lliures, Pol Martínez en els 100 braça i Manel Casado en els 200 lliures. En relleus el 4x100 masculí va ser campió català, amb un equip format per Òscar Sànchez, Pol Martínez, Pau Fanlo i Manel Casado, mentre que el relleu mixta sumava la medalla de plata al botí del Centre.

Pel que fa al Trofeu, disputat en format open, i per tant amb nedadors de diverses nacionalitats i de categoria absoluta, Guillem Pujol va penjar-se quatre medalles; la d'or en 1500 i 800 lliures, la de plata en 400 lliures i la de bronze en els 200 lliures. Jan Giralt es va penjar la plata en els 200 esquena,
la mateixa medalla que Malen Tomàs en els 50 i 100 papallona, mentre que Martí Penedès va ser tercer en els 400 estils. També en el marc del Trofeu, el relleu 4x100 masculí va ser segon.

Un dels entrenadors de la secció Roger Cruañas en feia la valoració tot just acabar la competició.

"La competició ha estat molt bé. Segona plaça del júnior, el resultat com a equip ha estatexcel·lent. En un campionat tan llarg, l'hem afrontat amb garanties, sobretot el relleu d'equips"

Destacar també en aquest campionat diverses marques personals dels nedadors de la secció, però entre ells remarcar l'aconseguit per Berta Serna, en la prova de 50 papallona, que amb els seus 28 segons i 59 centèsimes s'ha convertit en la millor marca catalana de nedadors de catorze anys.

Resultats que serveixen per esperonar i per seguir treballant de cara als propers campionats. Tornem a escoltar Roger Cruañas.

"Com a club els dimarts comencem el campionat d'Espanya infantil. I estem a 3 setmanes de l'Absolut de Gran Canària."

Cal destacar el gran nivell viscut aquests dies a les instal·lacions del club mataroní, on van destacar el nom de la balear Cata Corró o el de Marina Garcia, la nedadora del Sabadell que dijous va participar en la competició tot just abans de marxar cap al Japó per participar en els Jocs. El Trofeu Ciutat de Mataró, disputat sense públic i amb mesures anti covid, ha acollit també nedadors de clubs espanyols i estrangers. En una competició que també entrava dins els actes de Santes Esportives.