Plata amb bon regust olímpic

La selecció espanyola de waterpolo femení, amb la presència de les mataronines Marta Bach i Roser Tarragó, i les jugadores de la Sirena, Anni Espar i Irene González, no ha pogut recuperar l’or que es va penjar l’any 2013 en els Mundials de Barcelona.

El seu rival, els Estats Units, ha tornat a reivindicar-se com el millor equip els darrers anys.

Al final del primer quart dominava per 3 gols a 1. La mataronina Roser Tarragó amb dues dianes aconseguia igualar el partit. Però a partir d’aquí un parcial de 6 a 0, entre el segon i tot el tercer quart, ha deixat sense opcions l’equip.

Roser Tarragó, la millor de la selecció juntament amb Laura Ester, ha sumat el seu tercer gol en un llançament de penal. De fet Tarragó, que ha marcat 16 gols en 6 partits, ha estat declarada millor jugadora de la competició, la MVP del Mundial, i Laura Ester la millor portera. Les dues també han entrat en l’equip ideal de la competició.

Una selecció d’Estats Units que s’acabava imposant per 11 a 6 en un final de partit sense història. Una selecció que des del 2012 només ha fallat en el Mudnai del Barcelona de 2013. Però en aquests anys ha sumat Or als Jocs de Londres 2012, Or al Mundial de 2015, Or als Jocs del 2016, Or al Mundial del 2017, i aquest Or al Mundial 2019, a banda de les lligues Mundials obtingudes.

De totes maneres la selecció espanyola ha aconseguit el bitllet per jugar els Jocs Olímpics de 2020, l‘altre gran objectiu de l’equip espanyol.

La final masculina també té accent mataroní

Qui també jugarà la final del Mundial és la selecció espanyola masculina, després que ahir eliminés per 6 a 5 a Croàcia. Una selecció que també té accent mataroní. I és que el segon entrenador és Svilen Piralkov. Els més veterans el recordaran de la seva època de jugar al Centre Natació Mataró. Però Piralkov ha seguit vinculat amb la ciutat de Mataró, i una de les seves filles juga amb la base de waterpolo del Centre Natació Mataró.