Paul Schilt i Anna Livbjerg, campions de la Europe World Championship de vela

Paul Schilt i Anna Livbjerd són els campions de la Europe World Championship de vela. La prova que s'ha fet aquests dies a Sant Andreu de Llavaneres, al Club Nàutic El Balís, ha tancat amb set regatistes espanyols al TOP10, entre ells dos del conjunt amfitrió.

Es tracta de Mònica Vennhoven i Rafa Rabasa, cinquena i desè respectivament. I pel què fa als vencedors, val a dir que Schilt, del Club Nàutic Garraf, ha aconseguit el triomf amb molta constància, ja que a la prova s'hi havia classificat a través del seu triomf a l'OpenWeek, la prova feta dies abans al Balís mateix. Ja al campionat, ha aconseguit 26 punts en les 8 proves realitzades. Ha quedat primer tres vegades i segon dues més. Schilt portava 4 anys sense competir per haver-se centrat en els seus estudis.

Segon ha quedat Alejandro Pareja, de Real Club Náutico Torrevieja i tercer ho ha estat el noruec Lars Johan Brodtkorb. En categoria femenina s'ha imposat la dandesa Anna Libvjerg, qui ha estat l'absoluta dominadora de la competició. Ha guanyat set de les nou proves disputades, quedant segona i quarta en les dues restants. Els 7 punts aconseguits li han donat el vuitè mundial consecutiu. L'han seguida, ja amb 18 punts, Ascensión Roca de Togores, del Real Club Náutico Torrevieja i Elisabet Llargués, del Club Nàutic El Masnou, que n'ha fet 31.

També destaca les dues darreres jornades, on el vent ha permès unes condicions de navegació perfectes que han deixat enrere les primeres jornades on precisament el vent no va aparèixer. A la darrera prova, es va comptar amb vents d'entre 10 i 14 nusos. La darrera jornada de la Europe World Championship l'han viscuda més de 100 regatistes d'11 països diferents. 42 d'aquests provenient de l'estat espanyol i 14 eren del CN El Balí

Informa: F.Andrés/ C.Mora